Σίγρι

Περίπατος Σιγρίου AB > Από το Μουσείο στο πανοραμικό σημείο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου βρίσκεται στην κορυφή του χωριού και παρουσιάζει το διάσημο φυσικό μηνμείο της περιοχής: το Απολιθωμένο Δάσος. Φιλοξενεί επίσης μια εκτενή συλλογή ευρημάτων από τη γύρω περιοχή και από όλο τον κόσμο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο υπαίθριο αμφιθέατρο του μουσείου πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες υψηλού επιπέδου.

Από το καφέ του Μουσείου, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια μοναδική πανοραμική θέα του Σιγρίου και των γύρω νησιών και του τοπίου. Τέλειο μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα!

θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας στο Σίγρι από την είσοδο του Μουσείου.

Δίπλα από το Μουσείο, δεξιά καθώς κοιτάμε προς τη θάλασσα, διακρίνουμε τον παλιό ανεμόμυλο, σήμερα μια ιδιωτική κατοικία. Είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του Σιγρίου.

Ας περπατήσουμε ακριβώς προς τον ανεμόμυλο και ως τραβήξουμε μια φωτογραφία.

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το χωριό, ακολουθώντας τον πλακόστρωτο, κατηφορικό δρόμο, ακριβώς μπροστά από τον ανεμόμυλο.

Ακολουθήστε αυτόν τον πλακόστρωτο δρόμο, περνώντας από διόρωφα και ισόγεια χωριάτικα σπίτια, ανακαινισμένα ή νεόδμητα.

Στην πρώτη διασταύρωση στρίψτε δεξιά, από το λιθόστρωτο μονοπάτι.

Σε 10μ στρίψτε ξανά δεξιά, για άλλα 75μ.

Βρισκόμαστε στην άκρη του χωριού και θα συναντήσουμε στη δεξιά μας πλευρά μια βρύση.

Παλιότερα σε αυτό το σημείο, ψηλά στην άκρη του χωριού, οι γυναίκες των βοσκών περίμεναν τους συζύγους τους που επέστρεφαν από τα χωράφια το σούρουπο με τα γαϊδούρια τους μετά από μια δύσκολη μέρα δουλειάς. Ήταν μια ευκαιρία να ενημερωθεί κανείς για τα γεγονότα της ημέρας, αλλά και για λίγο κουτσομπολιό.

Είναι ένα πανοραμικό σημείο θέασης. Από εδώ, μπορείτε να δείτε το Πόρτο, το στενό και επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στη Νησιώπη και τη στεριά και τις αγκάλες του Φάρου και του Παλιόκαστρου. Δεξιά είναι η κοιλάδα του Σιγρίου. Τα τελευταία χρόνια έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, κυρίως ελιές.

Αριστερά μας, βρίσκεται το νέο λιμάνι του Σιγρίου. Αξίζει να κάνετε μια παύση εδώ και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες.

Επόμενο