Σίγρι

Περίπατοι

Η φύση του Σιγρίου, καλεί τους φυσιολάτρες για κοντινούς ή μακρινούς περιπάτους. Οι αγροτικοί δρόμοι οδηγούν σε θαυμάσια βουνά, λόφους ρεματιές ή στη γόνιμη πεδιάδα του Σιγρίου, ενώ τα μονοπάτια φτάνουν ως την τελευταία μάντρα. Θα ανακαλύψετε την πλούσια τοπική χλωρίδα – θαυμάσια λουλούδια, φρύγανα, θάμνοι και δέντρα, αλλά και χελώνες, βατράχια και ερπετά, πολλά πουλιά και πολλά άλλα ζώα. Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα των προϊστορικών ηφαιστειακών εκρήξεων και τα πετρώματα, να περιδιαβείτε τα ξωκλήσια και να γνωρίσετε τους παλιούς οικισμούς στο Παλιοχώρι, το Μετόχι και τα Λίμενα.
Φυσικά, μπορείτε να μην είσαστε τόσο …εξερευνητές και να περπατήσετε για ευεξία και γυμναστική στους βασικούς αγροτικούς δρόμους προς Φανερωμένη και προς Ερεσό ή στον παλιό και νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Άντισσα.
Ασφαλώς θα πρέπει να προσέχετε, γιατί ορισμένα ζώα (σκορπιοί, αράχνες, φίδια) είναι επικίνδυνα αν σας τσιμπήσουν. Φοράτε πάντοτε γερά και κλειστά παπούτσια με κάλτσες και καπέλο για τον ήλιο. Η πλέον κατάλληλη ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι νωρίς το πρωί, ή το απόγευμα πριν πέσει ο ήλιος, δηλαδή όταν η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή, ενώ το χειμώνα θα πρέπει να περιμένετε να ζεστάνει η μέρα και να επιστρέψετε νωρίς, πριν σκοτεινιάσει.
Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό, ένα μαχαίρι και το κινητό σας τηλέφωνο. Καπέλο και χοντρά παπούτσια με κάλτσες. Είναι καλύτερα, πιο σίγουρα, να είστε με παρέα.
(Προσεχώς: Αναλυτικά οι περιπατητικές διαδρομές με χάρτες)