Σίγρι

Πώς θα έρθετε στο Σίγρι

Ακτοπλοϊκώς


Ο πρώτος και πιο άμεσος τρόπος για να φτάσετε στο Σίγρι, είναι να ταξιδέψετε με πλοίο. Το λιμάνι του Σιγρίου, Ιούνιο έως Σεπτέμβρη, συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Πειραιά – Μύκονο -Μεστά Χίου και Σίγρι, με το πλοίο “Διαγόρας”. Το νέο λιμάνι του Σιγρίου, αναμένεται να αναπτύξει πρισσότερο την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Σιγρίου και με άλλος προορισμούς, όπως Θεσσαλονίκη και Καβάλα, αλλά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, μπορείτε να έρθετε μέσω Μυτιλήνης. Το λιμάνι της Μυτιλήνης συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Λήμνου. Το καλοκαίρι σαφώς υπάρχουν περισσότεροι προορισμοί και δρομολόγια με απευθείας συνδέσεις με αλλά νησιά του Αιγαίου.

Αεροπορικώς

Ο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο νησί της Λέσβου είναι αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στην Μυτιλήνη και συνδέεται αεροπορικά με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, νησιά του Αιγαίου, αλλά και απευθείας πτήσεις με αρκετούς προορισμούς στο εξωτερικό. Πληροφορίες για τα αεροπορικά δρομολόγια μπορείτε να δείτε στις ιστοσελίδες www.olympicair.com, www.aegeanair.gr

Λεωφορείο για Σίγρι

Αφού φτάσετε στη Μυτιλήνη, από εκεί το Σίγρι απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα. Μπορείτε να έρθετε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με τα οποία η διαδρομή διαρκεί περίπου δύο ώρες , το εισιτήριο κοστίζει 10.90 ευρώ.

Ταξί

Επίσης υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα να κλείσετε τηλεφωνικά ραντεβού με ταξί από το Σίγρι ή να πάρετε ταξί από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο, ή να νοικιάσετε αμάξι. Η διαδρομή διαρκεί λίγο περίπου μιάμιση ώρα.

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, σε πολύ προσιτές τιμές